Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Hírek

Virágba borultak a barackfák is ígérve gyümölcsöt néhány hónap múlva.
 

Kedves Kosár Vevők!

Virágba borultak már a barackfák is munkát adva a méheknek, s reményt nekünk, hogy idővel helyi gyümölcs is több kerül majd asztalunkra. Addig viszont egyre több friss zöldséget ehetünk.

A héten már három termelőtől négyféle újhagymábólválaszthatunk, s a Nyíri Arborétum már snidlinget is tett fel honlapunkra. 
Augusztinyiék a tyúkól építés mellett a földeken, fóliákban is serényen dolgoznak. Kovács Istváné mellett immár az ő általuk termelt hónapos retekből is választhatunk.
Salátából pedig már akció is van. Balázsiék 3db fejes saláta vásárlása esetén jókora árengedményt adnak.

Biztosan örülnek az anyukák, és a vegetáriánusok  hogy a Virágoskút Kft. kínálatában szerepel már a sok vasat tartalmazó bio sóska és mángold.

Teljesen új termékkel jelent meg a Glulu Pékmanufaktúra. Hétfőtől kapható nálunk a glutén-, tej-, tojás- és kukoricalisztmentes Cirkos kenyér lisztkeverék, a Pékáru kategóriában pedig megtalálhatjuk a belőle készült cipót és zsemlét.

Megszülettek, cseperednek a kis kecskék. A héten már kecsketej is került fel a széles választékban kapható tejtermékek közé!

A Marcsiszappan  gyógynövény-keverékeket kínál különböző egészségügyi problémáinkra, mint emésztési gondok, megfázás, köhögés, étvágytalanság, túlsúly. Ráadásul pénteken az ő ajándékai lesznek a ládáinkba - parabén, SLS, tartósítószer mentes kecsketejes szappanok.

Ajándéknak is jó ötlet az Inspi-Ráció Egyesület által kínált részvételi jegy a Szép Éva és Lencsés Brigitta által vezetett 2 napos Kommunikációs tréningre. A szervezők az tréninget azoknak ajánlják, akik tenni akarnak azért, hogy az emberi kapcsolataik - és ezáltal a saját életük - minősége javuljon.

Arany Tojás Részjegyeket folyamatosan vásárolhatnak mindazok akiknek lehetősége és hajlandósága van támogatni biztonságos és minőségi tojásellátásunkat.

A Kosár Udvar 14:00-tól jó idő esetén a szabadban vár mindenkit, lelkes helyi termelőkkel!

 

Köszönjük a figyelmet!


 
 
Saláta akció Balázsiéknál!
Hónapos retek vidám reggelikhez!
Bio sóska Virágoskútról!
Újdonság a Glulu-tól - Cirkos kenyérliszt keverék!
A Marcsiszappan gyógytea keverékeket kínál különböző problémákra.
Ezen a héten is lesz ajándék - kecsketej szappan Marcsitól!
2017. 10. 30. 12:12:41

20 kicsi... kézműves

 

 
 2017. október 29. - Cuki Bagoly

A kézművesség kihal? Nem, sőt egyre inkább fénykorát éli itthon. És ez nem csupán a kézművesek, de a vásárlók érdeme is, akik egyre inkább keresik és igénylik a minőségi, egyedi termékeket. De képzeljük csak el, hogy mi történik, ha a kézművesek még össze is fognak! Most megtörtént! Ha érdekel, olvasd tovább!

 

Miért jobb egy kézműves termék?

Gondolkoztatok már azon, hogy miért érdemes kézműves terméket venni? Nem, nem azért, mert szívvel-lélekkel meg szeretettel készül, és nem is azért, hogy támogassátok a hazai ipart, hanem mert egyszerűen jobb! Igen, mert a pénzedért szebb dolgokat kaphatsz, amit esetleg az igényeidre is alakítanak, ha épp úgy szeretnéd. Így nem kell kompromisszumokat hoznod a vásárláskor, hogy egyiknek a színe, másiknak a fazonja tetszik, de a kettő együtt már nincs, vagy nem is volt (ugye ismerős a helyzet).

02.jpg

Kézműves felhőkarcoló

Manapság egyre több mindenre mondják, hogy „kézműves”, ezért sokan kezdenek idegenkedni a dolog hallatán. Én azt hiszem, hogy nincs okuk rá. Igenis sok jó hazai kézműves van az országban, akiknek a munkáit érdemes keresni és felkutatni, hiszen ma már legtöbbjüktől nem csak a vásárokban, hanem interneten is lehet jobbnál-jobb portékákat beszerezni.

Az összefogás ereje

A tömegtermelés és a multik világában nem könnyű ismertté válni, elérni a nagyközönséget, hiszen a fogyasztók arra vannak nevelve, hogy mindent megtalálnak a boltban, a tv-reklámokban pedig azt is megmondják nekik, hogy mit vegyenek. Egy kézműves nem engedheti meg magának a hagyományos médiát, így csak a közösségi médiára, a helyi kisközösségek és az emberek jóindulatára számíthat.

De mi történne, ha ezek a kis emberek összeszövetkeznének, hogy támogassák egymást, annak érdekében, hogy hallható legyen a hangjuk sok ember számára. Igen, már megtörtént! Húsz magyar kézműves, akik kezet nyújtottak egymásnak, hogy aztán feléd, vásárló felé tudjanak még többet nyújtani. Elmondásuk szerint a Kézműves Kézfogás csapatának célja, hogy „munkásságukkal szembe menjenek az eldobhatónak, a gyorsan felfalhatónak, a tömeggyártásban készítettnek, a hipereknek és a szupereknek.”

03.jpg

Őszi kupon napok

Október 30-án hétfőn induló közös akciójukban, az Őszi Napokban ráadásul most kedvezménnyel lehet vásárolni náluk. A kuponfüzetet és a Kézműves Kézfogás tagjainak bemutatkozását is megtaláltam a Kézműves Kupon Facebook oldalon. Kifejezetten jó volt olvasgatni, és látni, hogy mennyi szép és ötletes dolgot készítenek. Az akció egészen november 19-ig tart. De feltehetően ezzel nem ér véget az összefogás, hanem inkább még többen csatlakoznak majd hozzájuk. Köszönjük nekik!

2016. 04. 17. 20:25:57
Termelői látogasáson járt itt a kosárközösség

Óriási lehetőséget jelent térségünk gazdáinak és kézműveseinek a nyíregyházi kosárközösség.Itt bemutathatod általad termelt gyümölcsöt,zöldséget,kézműves termékeket és egyéb terméket.Nagy könnyebbség ez a vásárlási forma a város lakóinak is.Nem kell sorban állni,rohanni,tolakodni nagy bevásárlóközpontokban.Egyszerűen szerdán éjjel 23:00-ig leadod rendelésedet a webáruházban,amit pénteken délután egyszerűen 5 perc alatt átveszel és már kész is a nagybevásárlás.Igaz hozzá kell szokni a heti 1x-i bevásárláshoz,de nekem nagyon könnyen ment!!!

A legfontosabbról a termékek minőségéről még nem beszéltem.Házi ízek,kiváló minőség ,tartósítószer és vegyszermentes kivitelben!!!

Hibátlan,mindenkinek csak ajánlani tudom!

Nagy öröm  és megtiszteltetés számomra,hogy én is ide tartozhatok!

Köszönöm!

Nagyon szépen köszönöm még a cikk megírását a sok-sok fotót Palicz Ildikónak!!!